Pages

ayah :)

Assalamualaikum , hari ni takpergi sekolah lagi . MC (Y) , dapt rehat sekejap :) , pagi tadi ayah kejut solat subuh . hari ni ayah pergi . dia bertolak  awal pagi . yaa , sedih sangat pagi tadi . sebelum pergi ayah pesan macam-2 . dia suruh jaga diri , jangan selalu keluar , jaga solat , inhaler jangan tinggal . masa ayah pesan sedih sangat , tapi takboleh nangis depan ayah , nanti dia sedih . mul tak nak dia sedih .  salam tangan kasar ayah , terasa  lagi sampai sekarang . masa lambai ayah , tengok mak . mak pun nampak sedih . adik je tak ada sebab dia dah pergi sekolah

Mul janji  tak keluar selalu : ) ,ayah jangan risau , inhaler always dalam poket sampai mul sembuh (Y) . ayah cepat balik kay  . ayah balik ahad kan . cepatlah ahad . walaupun sehari je ayah balik , takpa janji ayah balik . mul tunggu . nanti ayah boleh teman mul makan tengah malam kan . malam ni tusyen kena pergi sendiri . ayah takda . takda siapa nak hantar . balik pun sendiri . sedih kan .

Baru dapat call dari ayah , ayah selamat sampai dah . kay , ayah jaga diri dekat sana . rabu , khamis , jumaat , sabtu .  yaa , 4 hari lagi ayah balik kan :) walaupun isnin ayah pergi balik , takpa . tu cerita sedih minggu depan . yang penting ahad ayah balik , nak tidur dengan ayah . mak duduk tepi :p . hehe


Bad Monday

Heyyo , bad Monday .  pagi pagi bangun awal sebab excited nak pergi sekolah . nak belajar , konon lah :p . dah siap ambik phone say morning kat biy kita ,pergi dapur kita HoHoHo dulu , pergi sch , jumpa ziera , pinkan lencana dan tanda nama , pinjam buku nilam kat Daniel , duduk perhimpunan , nyanyi lagu negaraku , ambik hadiah (Y) , dengar cikgu madpazir cakap pasal spain menang semalam (Y) , breakfast :p , perhimpunan habis , masuk lab fizik :) . inilah hari isnin . smkytr dah dekat nak 2 minggu takda elektrik . dalam lab tu ,haha , panasnya tak terkata . bila dah takdpat angin , mula kepala pening . makan panadol *thanks dayah :) . still boleh tahan . sakit perut pula . haish . duduk dah tak selesa . dah la 3 masa kat lab . gilaaa . kepala berdenyut lagi , takboleh tahan . pinjam phone aznah call ayah .


Ayah ; hello
Mul:mul ni , kat mana ?
Ayah ; rumah, kenapa ? number siapa ni ?
Mul : ambik kat sekolah , nak balik . kepala pening , badan panas , selsema ,sakit tekak , takboleh nafas , nak balik , nak balik ! ( mata dah berair dah )
Ayah : lah , kenapa pula , tunggu , nanti datang dengan mak sekali
Mul : kay , nanti datang pergi pejabat ….. (tak sempat cakap , ayah dah letak)

Seriously , memang  takboleh tahan gilaaa . dah la panas . takda angin. Mata dah merah . Takpernah rasa mcam ni . taklama lepas tu mak datang . siapkan semua borang balik . terus pergi balik :)
Bawak motor dengan kepala pening memang rasa macam ajal depan mata masa tu . boleh pula bertemu dengan roadblock , haish , mul ada lesen lah . P lagi tu  . takpayah la tahan :P . sampai rumah terus pergi klinik dengan baju sch (Y)

Dekat klinik ,doctor kata demam dah turun , tapi yang lain jaga . jangan terdedah dengan asap-2 buat sementara , pernafasan boleh cepat lemah *pulak , bila masa aku main dengan asap ni . then dia kata jangan stress*pulak , bila masa aku stress ni , jangan makan durian nanti bdan cepat panas*nasib baik aku taksuka durian dan jangan tidur lambat*amik kau . HAHA . doctor tu baik , dia bagi mul MC dua hari . hari ni dengan esok (Y) .
Sampai rumah makan ubat , kata ada effect mengantuk , tapi tak pun :P . so , apa lagi , online lah :P . lama lama online boleh tertidur , masa tidur mul mimpi . lupa mimpi pasal apa tapi sedih lah juga mimpi tu . :’) bangun dengar ayah cakap cakap dengan mak . kayyy , faham dah kenapa mimpi sedih . esok ayah kena pergi dah sebab ada kerja luar  , mungkin seminggu takbalik . sumpah sedih . taknak jauh dengan ayah . nanti siapa nak teman mul makan tengah malam kalau lapar . :’) faham kan . kenapa hari ni namanya  BAD MONDAY : )